Plantenkwekerij: growtent

Bloemisten Blog

Uw eigen indoor tuin met een growtent 

Zelf groenten, fruit of kruiden kweken is een trend die ervoor zorgt dat u zelf thuis lekkere producten op tafel kan zetten. Daarnaast is het ook nog eens voordelig voor uw budget en werkt het ontspannend. Helaas beschikt niet iedereen over een geschikte tuin om hiermee te beginnen. Wie hiervoor geen buitenruimte ter beschikking heeft kan een indoor tuin aanleggen met behulp van een growtent. Ook voor mensen die graag het hele jaar rond tuinieren is dit een oplossing om de lange winterperiode door te komen wanneer het niet mogelijk is om buiten bezig te zijn. Kijk voor een online speciaalzaak dat verschillende soorten growtenten aanbiedt op Flowerspot


De geschikte locatie?

De ruimte die u nodig heeft zal een aantal maanden bezet worden, dus denk goed na over de locatie van de te plaatsen growtent. Toegang tot elektriciteit en water zijn ook belangrijke voorwaarden bij deze keuze. Om de tent optimaal te kunnen gebruiken zal geschikte verlichting en verwarming, dus zorg ervoor dat hiervoor de correcte elektrische capaciteit aanwezig is.
Let ook op de bodem! Een houten vloer of tapijt zijn niet geschikt aangezien ze niet bestand zijn tegen water dat eventueel zou kunnen lekken of gemorst kan worden. Net als in de tuin zal u voor het tuinieren extra materiaal nodig hebben. Het makkelijkst is dat dit materiaal in de buurt van de tent kan opgeslagen worden, dus ook daarvoor moet ruimte voorzien worden.


De keuze van de geschikte growtent.

Qua afmetingen is het logisch dat u kijkt naar de ruimte die u beschikbaar kan stellen en de hoeveelheid plantjes die u wil gaan telen. Daarnaast is het van belang om op voorhand te bepalen welk soort groenten, fruit of kruiden u wil gaan telen. Afhankelijk daarvan kan u bepalen hoeveel extra verlichting nodig is, of er nood is aan automatische irrigatie en of u extra ventilatie moet voorzien. Alle automatische systemen hebben ook bekabeling nodig, dus daarvoor moet in de tent al toegangsruimte voorzien zijn. Ook eventuele meters om temperatuur en vochtigheidsgraad te monitoren, moeten kunnen bevestigd worden. Het is van belang om al deze vereisten op voorhand op te lijsten voor u tot de aankoop van een growtent overgaat. Als alle voorzieningen al aanwezig zijn hoeft u zelf geen aanpassingen meer te doen die eventueel uw tent zouden kunnen beschadigen. Als u na aankoop op een correcte manier de montage-instructies volgt om de tent op te zetten, kan u eindelijk beginnen aan het leukste aspect: uw eigen groenten, fruit en kruiden op tafel zetten! Veel plezier!

Delen

17 mei 2017

The Fleurist: alles over bloemen en planten

Hallo, ik heet Hugo. Ik kom uit Boskoop. In en om Boskoop zijn veel kwekerijen gevestigd. Toen ik vroeger naar school fietste, snoof ik altijd de lucht van de bloemen en planten op. Het was voor mij dan al snel duidelijk dat ik ooit ook op een kwekerij zou gaan werken. Na het behalen van mijn diploma heb ik eerst 10 jaar op een boomkwekerij gewerkt. Hier hadden we veel buxussen en taxussen. Nu werk ik alweer 7 jaar in de glastuinbouw. Ik werk veel met palmen. Ik vind dit werk zeer uitdagend, omdat palmen geen doorsnee planten zijn. Zeker in de verzorging niet. In mijn blog zal ik uitwijden over alles wat van doen heeft met de juiste verzorging van bloemen en planten. Ook zal ik leuke links plaatsen voor geinteresseerden. Hopelijk steek je er wat van op!